• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Едноседмично обучение по Еразъм+ в Прага

Публикувано от Н. Генкова четвъртък, 12 декември 2019 г.Екип от трима млади преподаватели по английски език от СУ „Св. Климент Охридски“ участва по проект “CLIL” (Content and language integrated learning) по програма Еразъм+. Обучението се проведе от 2. до 6. декември 2019 г. в чешката столица Прага. Домакин беше ITC - International. В курса участваха 8 преподаватели – 3-ма от България и 5-ма от Италия.
Йорданка Иванова: Върнах се от този курс мотивирана, вдъхновена и готова да приложа всичко научено

От дълго време имам желание да участвам в проект по програма Еразъм + и тази година ми се отдаде такава възможност. Обучението беше много добре организирано. Ние, учителите, бяхме поставени в ролята на ученици и по този начин можехме да усетим какви трудности би изпитал всеки ученик и обратно – какво би привлякло вниманието му.

Научихме много нови методи и техники за преподаване. Повечето от тях бяха насочени към визуализирането на преподавания материал чрез ролеви игри, работа по групи и създаването на схеми и карти. Най-интересна за мен беше тази част от обучението, в която научихме как учениците могат да използват мобилните си телефони в час за по-бързо усвояване на нови знания, за упражнения и за оценяване на знанията.

Върнах се от този курс мотивирана, вдъхновена и готова да приложа всичко научено.Галя Шейретова: Това обучение беше едновременно полезно, приятно и зареждащо с позитивизъм

Изключително щастлива съм, че имах възможността да участвам в обучението по програма Еразъм + в столицата на Чехия – Прага. Темата на курса – „CLIL”, на практика означава преподаване на учебен материал от различни дисциплини посредством английски език. По този начин се постига двоен ефект – от една страна учениците усвояват знанията по даден предмет, а от друга - усъвършенстват комуникативните си умения по езика.

Имахме невероятния шанс да бъдем обучавани от една от най-добрите и опитни преподаватели в Пражкия университет – г-жа Петра Валин. Тя ни запозна с различни   иновативни методи, основно под формата на игри, които могат успешно да бъдат прилагани в учебния час. По време на практическите занятия  ние, в ролята на ученици, бяхме разпределяни многократно в групи по разнообразни критерии, така че всички участвахме активно в поставените задачи. Една от целите на курса беше да ни убеди в нуждата от динамика по време на обучение. Научихме как по предварително зададени ясни правила  учениците може да се движат в класната стая, изпълнявайки инструкции, без това да нарушава самия учебен процес. Бяхме запознати и с още много различни техники за провокиране на интереса на учениците в час.

За мен това обучение беше едновременно полезно, приятно и зареждащо с позитивизъм. Надявам се да успея да предам това усещане и на моите ученици.


Наталия Йотова: За мен е важно часовете ми да бъдат интересни и динамични, а обучението беше точно с такава насоченост

Още с постъпването си на работа в училището бях убедена, че един ден ще участвам в проект по Еразъм +. За щастие това се случи съвсем скоро. Като млад учител това обучение ми беше изключително полезно и мотивиращо, защото за мен е важно часовете ми да бъдат интересни и динамични, а обучението беше точно с такава насоченост.

Това, което усвоихме и което досега не бях прилагала в практиката си, беше как да получаваме обратна връзка от учениците – какво са научили, какво им е харесало и какви очаквания са имали. По този начин те изразяват мнението си, без да се чувстват притеснени. За мен технологиите са неизменна част от съвременното обучение и с радост се докоснах до новите методи за интегриране на технологиите в часа.

Надявам се да успея да променя стандартния метод на преподаване и да потърся иновативни, по-перспективни начини за усвояване на знания и ключови компетентности, необходими в обучението на съвременния ученик.


Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Връзка


Можете да изпратите съобщение до сайта на адрес

svetikliment.sipa<а-маймунско>blogger.com

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Google Classroom

Училище за УЧЕНИЦИ

Понеже не съм талантлив и нахъсан, като ОНЗИ момък, а и съм грозен - вместо филм ви пращам СКРИЙНШОТОВЕ в PDF-файлове, за да можете бавно и ...