• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дниНа 19 ноември ученици от 5-ти до 12-ти клас, особено тези, които са заинтересовани от английския език, присъстваха на игра, състояла се в актовата зала, която наподобява познатата ни телевизионна програма ,,Семейни войни". В публиката бяха директорът Иванка Цекова и заместник-директорът Татяна Младенова, които винаги посещават подобни училищни събития, и значителен брой учители.

Стелян от 10.а клас представи презентация, наподобяваща таблото с отговори от тв предаването, а водещ на събитието беше Манол от 8.а клас, който не само задаваше въпроси, но и през цялото време забавляваше публиката. Двата отбора, които се състояха от седмокласници, осмокласници, деветокласници и по един дванайсетокласник, бяха Angry birds с капитан Ния Чонова (12.а) и Mad cows с капитан Кристиан (12.а). Всички те показаха уменията си по английски език, като трябваше да отгатнат какво са отговорили 100 ученици на въпроси като ,,Кой е любимият Ви предмет в училище?" или „Кой е любимият Ви влогър?“. И двата отбора се представиха добре, имаше много познати отговори, но в крайна сметка повече точки успяха да съберат Mad cows.

Събитието беше колкото забавно и разпускащо, толкова и полезно. Участниците имаха шанс да представят и упражнят пред публика не само английския си език, но и комуникационните си умения. Фактът, че се правят подобни неща, доказва, че едно училище може едновременно да е забавно, да образова и да дава практически умения на своите ученици. Искаме да благодарим и на спонсора г-н Марин Радевски не само за възможността да осъществим това събитие, а и за цялата подкрепа на училищните инициативи, свързани с английския език, от години насам. А от училището очакваме още подобни състезания за учениците.

Ренета Дочева, 10.а клас


Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).