• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни


Иновативно училищеНа 7 ноември се проведе първият дебат от иновативния проект на СУ „Св. Климент Охридски“ „Дебатът – мост, а не стена“ (ВИЖ). В часовете по литература ученици от трите 8-ми класа влязоха в дебатьорски роли и съответно защитаваха или оборваха позицията „Ние мислим, че Едип не носи вина за стореното от него“.

Търсейки първопричината за престъплението и нещастието на старогръцкия герой, момичетата и момчетата поставиха сериозни въпроси: за силата на Съдбата и отговорността на човека, за трагичното разминаване между намерения и резултати, за грешките поради незнание, за родителските задължения, пагубния гняв, последиците от човешките действия, очакванията към интелигентните хора, различията между древността и днешното време. Публиката и в трите класа активно се включи в последвалите дискусии, давайки своя принос към търсенето на отговора за вината.

Макар че 12-тимата млади дебатьори са абсолютно начинаещи в този нелек формат, а и нямаха много време за подготовка, можем да кажем, че беше поставено едно обещаващо начало.

Нели Генкова
Снимки: Иванка Цекова 
==> 

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).