• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни


Вече цели пет години мажоретният състав към СУ „Св. Климент Охридски“ събира усмивки, аплодисменти и поводи за гордост от страна на училището ни. По случай петгодишнината от основаненето си съставът изнесе празничен концерт на голямата сцена в салона на читалището. По време на публичната изява мажоретките представиха въртене с палка, движения с помпони и комбинации на свързани движения със синхрон, усмивки и грация. Демонстрираха своето изпълнителско майсторство и добър избор на музика, както и усилената работа върху самите композиции, оригиналност, динамика и артистичност под цялостното ръководството на своя ръководител г-жа Румяна Дудева.

На голямата сцена с развълнуван глас г-жа Дудева сподели: „За да има добър мажоретен състав, се изискват доста усилия и много тренировъчна дейност.“ Мажоретките с огромно удоволствие демонстрираха своята успешна работа през цялата учебна година. Самото представяне пред публика формира не само сценично поведение, но и характер, самообладание, положителни емоции, категорична е ръководителката им. Родители, учители и приятели бяха горди със своите момичета, като ги възнаградиха с аплодисменти.

Препълнената зала се вълнуваше след всяко от майсторските изпълнения. А поздравителните адреси от г-н Еленко Начев, началник на Регионалното управление на образованието – Ловеч, и Цветанка Кирилова, директор на СУ „Димитър Благоев“ гр. Свищов, както и множеството цветя – от г-жа Донка Михайлова, кмет на Община Троян, инж. Петко Пенков, председател на Общински съвет – Троян, г-н Минко Христов, старши експерт по организация на средното образование в РУО – Ловеч, г-жа Пламена Сиракова, управител на „Викис Хидравликс“ ООД и от много благодарни деца и родители – показаха уважението и подкрепата към дейността на състава. В края на концерта г-жа Иванка Цекова, директор на училището ни, поздрави ученичките с посланието да носят навсякъде хармонията на танца със себе.


Мария Лекова


Още снимки от празника вижте ТУК


Страници в интернет, свързани с Троян и региона




Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).