• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дниВиртуалният мост между ученици от две училища с едно и също име (ВИЖ) продължава да се поддържа. Българското училище „Св. Климент Охридски“ във френския град Екс-ан-Прованс е включило в празника си за 24 май презентации, които са отговор на презентацията за Троян, изпратена им от нашия 7.б клас. Учениците от Южна Франция разказват за Екс-ан-Прованс, Марсилия, селото Пуриер и за Монако. Те изпратиха презентациите си, написани на хубав български език, до непознатите си връстници в Троян.

Любопитно е да се знае, че авторът на текста на химна „Върви, народе възродени“ Стоян Михайловски е завършил право именно в Екс-ан-Прованс през 1883 г. На тазгодишното училищно тържество учениците от френския град са видели снимки на Рибния буквар и букви от глаголицата. Ученици, учители и родители са участвали в лингвистична игра за намиране на български съответствия на чуждици, навлезли през последните години в езика ни (например: уъркшоп  - работилница; тъчскрийн - екран; пърформанс – представяне).

Сега нашите 7-класници на свой ред подготвят отговор до учениците от българското училище в Южна Франция.
Нели Генкова


Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).