• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Училище с човешко лице

петък, 22 юни 2018 г.Тържеството за връчване на дипломите на випуск 2018 (20 юни, залата на читалище „Наука 1870“) показа за пореден път, че СУ „Св. Климент Охридски“ е място, което умее да цени най-голямото си богатство – хората. Премерено, естествено, с множество човешки послания, събитието имаше няколко тематични и емоционални центъра.

Веселка Пелтешка чудесно се справи като водеща
През тази учебна година успешно завършиха 48 зрелостници, които защитиха името на СУ „Св. Климент Охридски“ като едно от най-добрите училища в Ловешка област, нареждайки се на трето място по резултати от зрелостните изпити. Тази година следва да изтъкнем впечатляващите 20 отлични оценки (от общо 27), от които 8 пълни шестици, изкарани на матурата по английски език от ученици на г-жа Цветанка Босева. Класните ръководители Цветанка Босева, Ивелина Кенарова и Снежка Амзова асистираха на директора Иванка Цекова при връчването на дипломите. За първенец на випуска Учителският съвет определи Ивайло Георгиев от 12.а клас – не само заради несъмнените му постижения през годините, но и заради неговата етичност и отговорност. „Не бяхме най-задружните, най-покорните или най-изключителните ученици, но бяхме и ще останем „Вашите“ деца“ – се обърна към учителите Ивайло в своето слово (цялото слово виж ТУК)

Ивайло Георгиев - първенец на випуска
За втора поредна година по време на тържественото събиране се връчиха две сериозни и отговорни награди. По волята на дарителя, проф. Иван Гаврилов (ВИЖ), едно момче и едно момиче бяха отличени за просветено родолюбие. Сега това бяха Емил Моновски от 11.б клас и Тони Данева от 11.в клас. Учителският съвет се спря на Емил заради активното му участие в различни исторически възстановки на национално дружество „Традиция“, регионален клон „34-ти пехотен Троянски полк“, и трайния му интерес към българската военна история. Тони беше избрана заради любовта й към българския танцов фолклор и дългогодишното й участие в ансамбъл „Траяна“, както и заради активното й доброволчество на различни градски събития.

Много емоционална беше онази част от вечерта, в която СУ „Св. Климент Охридски“ изказа благодарността си към трима учители, слагащи край на преподавателската си дейност. Икономистът Боряна Петрова, музикантът Весела Кунова и преподавателката по английски език Цветанка Босева са сред „строителите на съвременното училище“ в „Лъгът“, които със своя професионализъм и характер са допринесли много за облика му. Поканени на сцената, за да получат плакет на училището, те говориха за творческата атмосфера, в която са работили, за късмета да имат директори, даващи подкрепа и свобода, за щастието цял живот да са сред младостта на града ни. Имаше спомени за началото през 1984 година и искрена благодарност към първия директор Цочо Зюмбилски и зам.-директора Тоня Петкова, които бяха в залата. „Време е да си тръгна. (…) Но винаги ще си остана Учител и Ученик – всички сме такива до края!“ – каза Боряна Петрова в развълнувано стихотворение, написано специално по повода (цялото стихотворение виж ТУК).

Тони Данева и Емил Моновски - просветено родолюбие
Темата за приемствеността беше лайтмотив на цялата вечер чрез водещата – младата преподавателка по български език и литература Веселка Пелтешка, един от 10-мата възпитаници на училището ни, върнали се в него като преподаватели. Поднесени с вкус, както винаги, бяха ученическите музикалните поздрави към зрелостници и гости. 

С благодарност към Боряна Петрова
Цветя и усмивки, благодарности и последни напътствени думи, минало и настояще, малко тъга и много удовлетворение – такава беше юнската вечер за всички, които избраха да съпреживеят празника на СУ „Св. Климент Охридски“ - Троян.С благодарност към Весела Кунова


С благодарност към Цветанка Босева


Скъпи гости - Цочо Зюмбилски и Тоня Петкова


На добър час, випуск 2018!Нели Генкова
Снимки – Мая Моновска

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).