• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Училище с човешко лице

петък, 22 юни 2018 г.



Тържеството за връчване на дипломите на випуск 2018 (20 юни, залата на читалище „Наука 1870“) показа за пореден път, че СУ „Св. Климент Охридски“ е място, което умее да цени най-голямото си богатство – хората. Премерено, естествено, с множество човешки послания, събитието имаше няколко тематични и емоционални центъра.

Веселка Пелтешка чудесно се справи като водеща
През тази учебна година успешно завършиха 48 зрелостници, които защитиха името на СУ „Св. Климент Охридски“ като едно от най-добрите училища в Ловешка област, нареждайки се на трето място по резултати от зрелостните изпити. Тази година следва да изтъкнем впечатляващите 20 отлични оценки (от общо 27), от които 8 пълни шестици, изкарани на матурата по английски език от ученици на г-жа Цветанка Босева. Класните ръководители Цветанка Босева, Ивелина Кенарова и Снежка Амзова асистираха на директора Иванка Цекова при връчването на дипломите. За първенец на випуска Учителският съвет определи Ивайло Георгиев от 12.а клас – не само заради несъмнените му постижения през годините, но и заради неговата етичност и отговорност. „Не бяхме най-задружните, най-покорните или най-изключителните ученици, но бяхме и ще останем „Вашите“ деца“ – се обърна към учителите Ивайло в своето слово (цялото слово виж ТУК)

Ивайло Георгиев - първенец на випуска
За втора поредна година по време на тържественото събиране се връчиха две сериозни и отговорни награди. По волята на дарителя, проф. Иван Гаврилов (ВИЖ), едно момче и едно момиче бяха отличени за просветено родолюбие. Сега това бяха Емил Моновски от 11.б клас и Тони Данева от 11.в клас. Учителският съвет се спря на Емил заради активното му участие в различни исторически възстановки на национално дружество „Традиция“, регионален клон „34-ти пехотен Троянски полк“, и трайния му интерес към българската военна история. Тони беше избрана заради любовта й към българския танцов фолклор и дългогодишното й участие в ансамбъл „Траяна“, както и заради активното й доброволчество на различни градски събития.

Много емоционална беше онази част от вечерта, в която СУ „Св. Климент Охридски“ изказа благодарността си към трима учители, слагащи край на преподавателската си дейност. Икономистът Боряна Петрова, музикантът Весела Кунова и преподавателката по английски език Цветанка Босева са сред „строителите на съвременното училище“ в „Лъгът“, които със своя професионализъм и характер са допринесли много за облика му. Поканени на сцената, за да получат плакет на училището, те говориха за творческата атмосфера, в която са работили, за късмета да имат директори, даващи подкрепа и свобода, за щастието цял живот да са сред младостта на града ни. Имаше спомени за началото през 1984 година и искрена благодарност към първия директор Цочо Зюмбилски и зам.-директора Тоня Петкова, които бяха в залата. „Време е да си тръгна. (…) Но винаги ще си остана Учител и Ученик – всички сме такива до края!“ – каза Боряна Петрова в развълнувано стихотворение, написано специално по повода (цялото стихотворение виж ТУК).

Тони Данева и Емил Моновски - просветено родолюбие
Темата за приемствеността беше лайтмотив на цялата вечер чрез водещата – младата преподавателка по български език и литература Веселка Пелтешка, един от 10-мата възпитаници на училището ни, върнали се в него като преподаватели. Поднесени с вкус, както винаги, бяха ученическите музикалните поздрави към зрелостници и гости. 

С благодарност към Боряна Петрова
Цветя и усмивки, благодарности и последни напътствени думи, минало и настояще, малко тъга и много удовлетворение – такава беше юнската вечер за всички, които избраха да съпреживеят празника на СУ „Св. Климент Охридски“ - Троян.



С благодарност към Весела Кунова


С благодарност към Цветанка Босева


Скъпи гости - Цочо Зюмбилски и Тоня Петкова






























На добър час, випуск 2018!



















Нели Генкова
Снимки – Мая Моновска









Страници в интернет, свързани с Троян и региона




Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).