• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Прием за VIII клас

неделя, 15 април 2018 г.


СУ „Св. Климент Охридски“ Троян има утвърден държавен план-прием  за VIII клас. След завършено основно образование за учебната 2018/2019 година училището ще обучава ученици в профилирана и професионална паралелка.

Паралелката с ПРОФИЛ „МАТЕМАТИЧЕСКИ“ С ИНТЕНЗИВНО ИЗУЧАВАНЕ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК е традиционна за училището. В нея учениците получават отлична подготовка по математика. Показват високо ниво на владеене на английски език. Придобиват задълбочени знания по информационни технологии, езици за програмиране, приложни програми и интернет. Всичко това е предпоставка за висока успеваемост на държавните зрелостни изпити и гаранция за успешна  реализация в страната и чужбина.
Учениците след завършен XII клас получават диплома за средно образование, която дава възможност за кандидатстване във висши учебни заведения в страната и чужбина.

Новото е обучение в професионална паралелка от СПЕЦИАЛНОСТ “ИКОНОМИЧЕСКО ИНФОРМАЦИОННО ОСИГУРЯВАНЕ“ С ПРОФЕСИЯ "ОПЕРАТОР ИНФОРМАЦИОННО ОСИГУРЯВАНЕ”. Операторът информационно осигуряване извършва операции, свързани с въвеждане, обработка на данни, изготвяне на справки, извлечения, диаграми, презентации. Учениците овладяват умения за работа с офис техника, електронна поща, електронен подпис. Могат да  използват различни офис програмни продукти, инсталират и настройват необходим софтуер. Познават структурата и организацията на предприятието  и правомощията на длъжностните лица.Възможна реализация: Операторът информационно осигуряване работи в търговски фирми, финансови и статистически институции, регистри, маркетингови и социологически агенции и др. Учениците след завършен XII клас получават диплома за средно образование и свидетелство за професионална квалификация втора степен след успешно положени държавни квалификационни изпити по теория и практика на професията.

Допълнителна информация може да намерите на тел. 0670/64224, в сайта www.svetikliment.com, както и в училищната канцелария.

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).