• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

прием 2020
                 прием                           прием                           прием                           прием
              подг.група                    първи клас                     пети клас                     осми клас

Прием за VIII клас

Публикувано от Н. Генкова неделя, 15 април 2018 г.


СУ „Св. Климент Охридски“ Троян има утвърден държавен план-прием  за VIII клас. След завършено основно образование за учебната 2018/2019 година училището ще обучава ученици в профилирана и професионална паралелка.

Паралелката с ПРОФИЛ „МАТЕМАТИЧЕСКИ“ С ИНТЕНЗИВНО ИЗУЧАВАНЕ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК е традиционна за училището. В нея учениците получават отлична подготовка по математика. Показват високо ниво на владеене на английски език. Придобиват задълбочени знания по информационни технологии, езици за програмиране, приложни програми и интернет. Всичко това е предпоставка за висока успеваемост на държавните зрелостни изпити и гаранция за успешна  реализация в страната и чужбина.
Учениците след завършен XII клас получават диплома за средно образование, която дава възможност за кандидатстване във висши учебни заведения в страната и чужбина.

Новото е обучение в професионална паралелка от СПЕЦИАЛНОСТ “ИКОНОМИЧЕСКО ИНФОРМАЦИОННО ОСИГУРЯВАНЕ“ С ПРОФЕСИЯ "ОПЕРАТОР ИНФОРМАЦИОННО ОСИГУРЯВАНЕ”. Операторът информационно осигуряване извършва операции, свързани с въвеждане, обработка на данни, изготвяне на справки, извлечения, диаграми, презентации. Учениците овладяват умения за работа с офис техника, електронна поща, електронен подпис. Могат да  използват различни офис програмни продукти, инсталират и настройват необходим софтуер. Познават структурата и организацията на предприятието  и правомощията на длъжностните лица.Възможна реализация: Операторът информационно осигуряване работи в търговски фирми, финансови и статистически институции, регистри, маркетингови и социологически агенции и др. Учениците след завършен XII клас получават диплома за средно образование и свидетелство за професионална квалификация втора степен след успешно положени държавни квалификационни изпити по теория и практика на професията.

Допълнителна информация може да намерите на тел. 0670/64224, в сайта www.svetikliment.com, както и в училищната канцелария.

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Връзка


Можете да изпратите съобщение до сайта на адрес

svetikliment.sipa<а-маймунско>blogger.com

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Посещения за последните 30 дни