• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Маратон на четенето

неделя, 29 април 2018 г.


През седмицата 23-27 април учениците от начален етап проведоха изследователска работа и изготвиха лапбук за любимите си автори за деца. Лапбукът е своеобразна „информационна интерактивна папка“, „лабораторна книга“, от която децата да получат синтезирани знания по даден въпрос и да ги затвърдят.

Лапбукът се изработва на принципа на изскачащите прозорци. По този начин на една страница може да се побере голямо количество информация, достъпна за възрастта. Представител на всеки клас изтегли билети с имената на двама автори още в понеделник. До четвъртък всеки клас трябваше да подготви страниците за избраните автори. Учениците трябваше да прочетат, препишат, илюстрират произведения от различни жанрове – приказки, стихотворения, гатанки и т.н.

В петък лапбукът премина през всички класни стаи в начален етап и учениците имаха възможност да видят резултата от съвместната си работа. Те обогатиха своите знания за Ран Босилек, Ангел Каралийчев, Елин Пелин, Леда Милева, Калина Малина, Астрид Линдгрен, Джани Родари, Шарл Перо и др.

Емилия ПауниковаСтраници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).