• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

... и всички ние сме актьори

събота, 10 февруари 2018 г.


Дебатьорите и актьорите - хора на сцената
Винаги е радващо, когато бивши възпитаници гостуват на училището с новия си опит и млада енергия. Така се случи и на 9 февруари, когато Йова Петкова поработи с учениците от клуба по дебати.

Йова завърши СУ „Св. Климент Охридски“ през 2014 година, след което учи театрално изкуство в Южноуелския университет в Кардиф (Уелс). Разбира се, тя беше стъпила на сцената още в ученически години - като флейтистка и участник в училищни спектакли. Днес, заедно със съученичката си Моника Генкова и Теодор Лука  – и тримата възпитаници на Южноуелския университет, тя работи в троянската театрална школа „Нюанси“, основана от Теодор през 2014 година. В школата се изучават широк спектър театрални и танцови похвати, основите на различни методи на актьорската игра и сценичните изкуства.

Йова предложи на училищните дебатьори различни техники за преодоляване на страха от излизане пред хора, показване на увереност и умения за контакт с публиката. В атмосфера на позитивизъм и доверие учениците са забавляваха, дори когато трябваше да излизат от зоната си комфорт. Уговорката между училищния клуб и театралната школа е сътрудничеството да продължи.

Йова Петкова (третата вляво) и Моника Генкова (първата вляво),  тогава 12-класнички, на сцената на троянското читалище - градско честване на 3 март под надслов "България. Домът и Пътят" (2014 г.). Пред тях беше Пътят. Сега те са избрали да се завърнат в Дома с новия си опит.


Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).