• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

"Сапунени мехурчета"

вторник, 9 май 2017 г.


В края на учебната година в 1.б клас завършваме нашето участие в eTwinning проект "Сапунени мехурчета". Целта на нашия проект беше да разнообразим ученето с различни игри. Защо игри? Игрите, които измисляме за децата, са такива забавления, които хвърлят предизвикателство към техните способности. Желанието на детето да постигне успех в играта го кара да търси нови схеми на поведение, нови пътища, за да овладее ситуацията и да я реши по оптимален начин. Постепенно повишаваме нивото на сложност на игрите, за да караме децата непрестанно да се развиват, а не да си  остават на едно място.


В рамките на проекта ние играхме игрите: "Рибари" - свързана с четене в нестандартна ситуация,  "Подреди по двойки",  "Довърши приказката", "Баба, дядо, внучка, магаренце с каручка", "Довършете в рими", "Представете себе си с маракас" (игра на английски език). Всички игри изискват предварителна подготовка от страна на учителя, но за децата е голямо забавление. Снимките са запечатали моменти от класната стая.

През следващата учебна година се очертава работа по нов eTwinning проект, свързана с обучение на открито. Нашето училище има изградена „зелена“ класна стая в двора, а аз съвсем скоро ще се включа в международен  семинар на тема "eTwinning и обучение на открито" в град Шибеник, Хърватия.

Емилия Пауникова

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).