• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни



На 21 ноември  в Актовата зала на СУ „Свети Климент Охридски”  за трета поредна година се проведе дискусия на английски език по повод патронния празник на училището. Събитието беше част от традиционните Климентови дни. Участие взеха 16 ученици от 9-ти, 10-ти, 11-ти и 12-ти клас. Те бяха разпределени чрез жребий в четири отбора по четирима участници. Всеки отбор изказа мнението си по две различни теми. Темите бяха актуални и интересни за учениците, допаднаха им и това си пролича в техните изказвания.

Първият отбор говори по темите ,,За или против еднополовите училища” и ,,Трябва ли учителите да общуват с учениците си чрез социалните мрежи”, вторият - ,,Трябва ли да се изучава сексуално образование в училище” и „Униформите подобряват ли училищната среда”, третият - „Трябва ли родителите да посещават курсове за родители” и  „Учението през живота е животопроменящо събитие” и последният отбор - „Както машините стават като хората, така и хората ще станат като машините” и „Модерната наука и технологии са ни научили на едно нещо: нищо не е невъзможно”. Водещите на събитието бяха учениците от 12.а клас Виктория Комитова и Калоян Кюркчиев. Те направиха дискусията по-интересна и пълноценна чрез своите коментари.

Беше изнесена презентация на тема „Училищният успех срещу успеха в живота” , изготвена от Виктор Георгиев и Ивайло Георгиев от 11.а клас. На публиката й беше интересно да чуе за успели личности като Стив Джобс, Алберт Айнщайн, Бил Гейтс, Стивън Кинг, които често са се проваляли в училище, но са продължили да следват мечтите си.

Членове на журито бяха учителите по английски език от нашето училище - г-н Анчо Мавродиев, г-жа Галя Панталеева и г-жа Галя Шейретова. На 23 ноември бяха наградени индивидуално някои от участниците: на първо място - Виктория Пеловска от 12.а клас, на второ - Венцислав Йорданов от 10.а клас и на трето - Пламен Борисов от 11.а клас и Габриел Йонков от 10.а клас.

Проведената дискусия беше много интересна за публиката и полезна за участниците.  На нас, учениците, ни е трудно да говорим спокойно и свободно на чужд език, но ако успяваме да преодолеем езиковата бариера, това винаги ще е в наша полза. Тази дискусия дава големи възможности на участниците за развитие на техните знания и умения на английски език. Почти всички се представиха на ниво и показаха много  добри умения за владеене на английски език. Аргументирано защитаваха своето мнение. Видя се, че са израснали през годините и са надградили знанията си, развили са уменията си да говорят свободно чуждия език.
                                                                              
                                                                            Лора Филипова, 11.а клас

Страници в интернет, свързани с Троян и региона




Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).