• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Филмови преживявания в Бояна

сряда, 14 септември 2016 г.


Сред участниците в шестия Европейски еко лагер (11-14 септември), който имаше тема "Нашето присъствие в дигиталния свят", бяха и четирима ученици от СУ "Св. Климент Охридски" - Троян, водени от Нели Генкова. Училището ни се нареди сред поканените благодарение на летния проект на шестокласничката Теодора Стелиянова и осмокласничката Мария Борисова (ВИЖ). Организатори се Центърът за развитие на човешките ресурси и Информационен център "Европа директно". За лагера в бившата резиденция "Бояна" заминаха Теодора Стелиянова и деветокласниците Бетина Николова, Кристиян Николов и Румен Илиев. Заедно с ученици от Добрич, Свищов, София, Кубрат и Хасково те имаха възможността да се разходят из декорите на Киноцентъра в Бояна и да преминат обучение, което ги запозна с целия сложен процес по направата на един филм. Техни обучители бяха актьорът Камен Воденичаров, директорът на Националния филмов център Камен Балкански и операторът Милен Младенов. Финалният резултат бяха две 5-минутни ученически филмчета. Румен и Бетина влязоха в кадър като актьори, а Теодора и Кристиян бяха част от сценарния екип. Скоро очаквайте разказ на Теодора за 4-дневните лагерни преживявания, както и двете филмчета.

Вижте снимки от:
КИНОЦЕНТЪРА В БОЯНА
ФИЛМОВИЯ ПРОЦЕС

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).