• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни


„Чудните истории на Хитър-Петровите цървули“ е образователен eTwinning проект, в който вече цяла година участват 4-класниците на г-жа Емилия Пауникова (която е „кръстница“ на проекта) и децата от подготвителната група на г-жа Снежана Нанкова.  Сред целите на  „Чудните истории на Хитър-Петровите цървули“ са: привличане вниманието на учители и родители върху проблема, свързан с грамотността и четенето; създаване на позитивно отношение към четенето и осъзнаване ролята на книгата като фактор за успех; сближаване на деца, учители и родители в тяхното общуване чрез четенето. Той предлага на малчугани от 8 български града целогодишно „пътуване, чрез което да се върнат назад във времето и да попаднат в свят, който не познават добре, но чрез който ще открият каква магия е скрита в пъстрите книги и дали четенето е приключение с неочакван край“.

Средство за това пътуване е т.нар. лапбук (интерактивна информационна папка с текстове, рисунки, диаграми и други работни материали). По проекта се изработват два лапбука – по един за децата от детските градини и за учениците от начален курс.  В него всеки клас или група си има страница, където изпълнява задачи и подготвя следващи за своите партньори. Всеки се старае да предложи нещо интересно и оригинално, така че на страниците има, освен текстове и рисунки, квилинг (хартиен филигран), бродерия, комикси и други хрумвания. През цялата учебна година се извършват различни дейности по проекта - четене с разбиране, изразително четене, рисуване, писане на съчинения.

Пътуването започна през есента от троянското СОУ „Васил Левски“, където работи координаторът на проекта Валентина Маринова, възпитател и eTwinning посланик, и следва следните маршрути: Троян – Плевен – Казанлък – Долни Чифлик – Видин – Сливен – Пазарджик – Троян (за учениците) и Троян – Русе – Казанлък – Троян (за децата в предучилищна възраст). Тези дни двата интерактивни албума пристигнаха в СОУ „Св. Климент Охридски“. В събота по своя работиха децата от 4.б клас. Те решиха задачи, подготвени от техни връстници от троянското НУ "Хр. Ботев", и на свой ред подготвиха комикс за първокласниците от СОУ "Васил Левски". В понеделник по „малкия“ лапбук ще работят децата от подготвителната група. Пътуването с Хитър-Петровите цървули скоро ще приключи и двата лапбука ще се върнат там, откъдето са тръгнали. Предвижда се, когато албумите станат напълно готови, да се направи копие за всеки клас на цветен принтер. Така любопитните за изработеното по  „Чудните истории на Хитър-Петровите цървули“ ще могат да видят готовия продукт, резултат от въображението и усилията на много ученици и техните учители.

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).