• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

"На учителя - с любов!"

петък, 13 май 2016 г.

 
В дневния ред на педагогическия съвет на 11 май имаше една необичайна точка, която чудесно съвпадна с празничната дата - деня на равноапостолите св. св. Кирил и Методий. Анонимно дарение от бивш ученик на г-жа Лина Мажгурова й беше връчено с посредничеството на училището ни. Лина, както я знаят поколения троянци, преподаваше литература в троянската гимназия "Васил Левски", а после, заедно с повечето от колегите си, постави началото на новото СОУ "Св. Климент Охридски", където работи до своето пенсиониране.

Г-жа Мажгурова, видимо развълнувана, призна, че не знае за друг такъв случай, че се притеснява от публичност, но е дошла на малката училищна церемония в знак на уважение към необичайния жест и човека, стоящ зад него. Тя поздрави учителите за труда им и им пожела да обичат учениците си и да бъдат обичани от тях. Срещата между нея и училищния директор Иванка Цекова беше мила по една допълнителна причина, тъй като това беше среща между учител и ученик. Дарителската сума е 500 лева. Ето и съдържанието на дарителската грамота, която бе прочетена пред учителския съвет:

Грамота за дарение

На учителя – с любов!

ЛИНА МАЖГУРОВА – учителят, заслужаващ поклон. Всеотдайна, ярка, търсеща, артистична, млада, необикновена. Човек на литературата и духа. Учител творец, умеещ да увлича, обичащ и обичан от учениците си. Професионалист от най-висока класа, оставил своя следа в 100-годишнината на троянското гимназиално образование.

Искам – с тази скромна награда – да се поклоня на този изключителен учител, раздал себе си на поколения троянски деца. И тъй като парите са твърде груб израз на благодарност, те трябва да се приемат като укор към всички български правителства през последните 27 години, които с последователни усилия успяха да поставят българския учител в унизително материално положение.

С възхищение и любов:
Един бивш ученик и неизменен почитател на Лина Мажгурова

11 май 2016 г., Троян


 Грамотата бе връчена с посредничеството на СОУ „Св. Климент Охридски”, Троян

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).