• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Спасяват кандидатстудентската кампания с гражданска мобилизация

Арести чакат гръцки учители и университетски преподаватели, които готвят стачка, обяви правителството на премиера Андонис Самарас в опит да предотврати проблеми в кандидатстудентската кампания. По-рано учителите обявиха, че готвят масови протести срещу планирани реформи в образователната система.
Синдикатът на учителите OLME обяви национална 24-часова стачка на 17 май, когато започва кандидатстудентската кампания. Планира се и през следващата седмица, когато са изпитите, да има временни прекъсвания на работата на преподавателите, които да нарушат гладкото провеждане на кампанията. OLME планира да проведе митинг в Атина в понеделник и призова в знак на солидарност на 17 май да ги подкрепят със стачки и основните синдикати на служителите в държавния и в частния сектор.
За да предотврати проблемите, правителството обяви национална мобилизация на всички гимназиални преподаватели. В Държавен вестник правителството публикува инструкции към 80 000 учители, с които ги предупреждава да отменят стачката. "Като се има предвид необходимостта да се предотвратят негативните последици от готвената стачка, ние обявяваме гражданска мобилизация на всички гимназиални учители и всички необходими ресурси", се казва в съобщението.
Преподавателите протестират срещу намерението на правителството да увеличи работната им седмица с два часа и да разпредели персонал по различни училища към места, в които има недостиг на учители. Това, според учителите, ще доведе до съкращаване на работни места. OLME твърди още, че според плана около 10 000 хонорувани преподаватели ще бъдат съкратени след изтичането на гражданските им договори.

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).