• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Хоро и карате по физическо

петък, 16 ноември 2012 г.Махат тласкането на гюле, учат хлапетата на графичен дизайн

Стела Стоянова
Народни танци и карате ще заменят тласкането на гюле в часовете по физическо възпитание. От програмите отпадат също упражненията на успоредка и правенето на странично колело. Децата ще изучават задължително спорт в няколко модула - лека атлетика, гимнастика, народни танци и спортни игри като футбол и баскетбол. Освен тях обаче всяко училище ще може да избере и допълнителни видове спорт в зависимост от материалната си база. Сред тях например са тенис, бадминтон, плуване, гребане, бойни изкуства, фитнес и шах. Новост е също, че дори и не толкова добрите спортисти вече ще могат да получават по-високи оценки. Точки ще им носят устните изпитвания за теория на спорта, както и участията в ученически спортни състезания и игри. Нормативите, които децата трябва да покриват, тепърва ще бъдат актуализирани, каза спортният министър Свилен Нейков. Те не са пипани от 1982 година, уточни пък просветният зам.-министър Милена Дамянова. В трети клас учениците започват да учат баскетбол и футбол, в пети - плуване и оказване на първа помощ. Освен това петокласниците за първи път ще научат стъпките на право хоро и ръченица, както и ще получат теоретични познания по карате. Четвърти клас пък ще се запознаят с историята на баскетбола и футбола. В седми клас децата вече трябва да бъдат виртуози на Дайчово и Еленино хоро.
Промени ще има също в учебните програми по изобразително изкуство и музика. Те ще бъдат по-свързани с новите технологии, така че в седми клас детето вече ще може да прави графичен дизайн на собствен сайт. Ще учат също и обработка на музика с компютър. Отпадат теоретичните подробности, свързани с историята на музиката през вековете, а децата в началния курс вече няма да учат какво е бемол, диез и бекар. В пети клас пък вече ще се учи поп музика.

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).