• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Хоро и карате по физическо

петък, 16 ноември 2012 г.



Махат тласкането на гюле, учат хлапетата на графичен дизайн

Стела Стоянова
Народни танци и карате ще заменят тласкането на гюле в часовете по физическо възпитание. От програмите отпадат също упражненията на успоредка и правенето на странично колело. Децата ще изучават задължително спорт в няколко модула - лека атлетика, гимнастика, народни танци и спортни игри като футбол и баскетбол. Освен тях обаче всяко училище ще може да избере и допълнителни видове спорт в зависимост от материалната си база. Сред тях например са тенис, бадминтон, плуване, гребане, бойни изкуства, фитнес и шах. Новост е също, че дори и не толкова добрите спортисти вече ще могат да получават по-високи оценки. Точки ще им носят устните изпитвания за теория на спорта, както и участията в ученически спортни състезания и игри. Нормативите, които децата трябва да покриват, тепърва ще бъдат актуализирани, каза спортният министър Свилен Нейков. Те не са пипани от 1982 година, уточни пък просветният зам.-министър Милена Дамянова. В трети клас учениците започват да учат баскетбол и футбол, в пети - плуване и оказване на първа помощ. Освен това петокласниците за първи път ще научат стъпките на право хоро и ръченица, както и ще получат теоретични познания по карате. Четвърти клас пък ще се запознаят с историята на баскетбола и футбола. В седми клас децата вече трябва да бъдат виртуози на Дайчово и Еленино хоро.
Промени ще има също в учебните програми по изобразително изкуство и музика. Те ще бъдат по-свързани с новите технологии, така че в седми клас детето вече ще може да прави графичен дизайн на собствен сайт. Ще учат също и обработка на музика с компютър. Отпадат теоретичните подробности, свързани с историята на музиката през вековете, а децата в началния курс вече няма да учат какво е бемол, диез и бекар. В пети клас пък вече ще се учи поп музика.

Страници в интернет, свързани с Троян и региона




Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).