• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Scotland

четвъртък, 5 април 2012 г.

През изминалите две седмици нашата учителка по английски Марияна Станчева беше на поредната си квалификация по Европейската програма "Коменски" в старата шотландска столица Дънфермлин, Великобритания. Станчева е сред 19-те избрани от подадените 146 кандидатури и е първата българка, одобрена за Шотландия. Програмата е била доста интересна и богата на посещения на средни и начални училища, и колежи за чужденци, изучаващи английски език, както и на посещения на исторически обекти, замъци и катедрали в столицата Единбург, Глазгоу, крайморския исторически град Сент Андрю и Инварнес, известен с езерото "Лохнес".

"Посещението на училищата дава възможност да сравним нашето образование и методика на преподаване с британското, както и да заимстваме и прилагаме много идеи за преподаване на чужд език. Там ние, българите, добиваме самочувствие, че сме част от европейското общество, тъй като ни посрещат гостоприемно и ни обучават на доста академично ниво. Призовавам всички учители, не само по чужди езици, да опитат и да подадат своите кандидатури към Центъра за развитие на човешките ресурси. Следващият краен срок е 30 април"-казва тя.

Марияна Станчева е истински рекордъор по квалификации в чужбина-преминала е строгите критерии по избор на програма "Коменски"; тя има досега две обучения във Великобритания: в Норич през 2007г. и в Ексетър през 2009г. Своя опит Станчева прилага в работа по проекти - сега се очакват резултати от международен проект на СОУ "Св. Кл. Охридски" в Троян с учебни заведения от 7 европейски държави, който ако бъде одобрен, 12 учители по различни предмети и 14 ученици от нашето училище ще вземат участие в него в продължение на 2 години. Да стискаме палци и да се подготвяме здраво по английски, тъй като работния език е именно английски.










Страници в интернет, свързани с Троян и региона




Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).