• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Ние обичаме България

петък, 16 декември 2011 г.

 СИП Електронни медии 

Вчера в ранния следобед, в Актовата зала на училището се проведе състезанието "Ние обичаме България". Инициативата е изцяло ученическа, вдъхновена от телевизионната игра на Нова ТВ, като главният организатор и водещ беше Стефания Калева от 9.а, която се справи изключително добре със задачите си. Нетърпението на зрителите от малките класове беше толкова голямо, че те нахълтаха безцеремонно в залата и дори Кристиан от 11.а клас не успя да ги спре. Почетен гост на събитието беше г-жа Поля Димова – зам. кмет на община Троян.

Състезанието започна с теглене на жребий и първи един срещу друг се изправиха отборите “ Poison” и „Снежко“. В първи кръг участниците трябваше да разпознаят културни паметници и сгради, и да назоват техните имена. Битката между тези два отбора беше оспорвана и първият кръг завърши с равенство. Втори кръг се състоеше от логически задачи, които не успяха да затруднят участниците. Трети кръг беше по-разтоварващ – чрез фрагмент от песен, отборите трябваше да разпознаят изпълнителя и името на песента. В четвърти кръг с радост си припомнихме играта „Счупен телефон”, която и ние играехме когато бяхме малки. Тя протече много забавно, защото водещата прочете на капитаните на отборите текст, който те трябваше да предадат на своите съотборници. Накрая се получиха изречения като „Някакъв мъж украсявал жена си като коледна елха“ и „На Бъдни вечер хората секат дърва и се счита, че носи късмет през Новата година“.
В пети кръг всеки отбор получи плик с имена на известни личности, които трябваше да бъдат представени от един участник, а съотборниците му трябваше да отгатнат двете му имена. Отборът „Poison”, състоящ се от Анна-Мария (10.а), Кристиян(10.б), Ивелина(9.а), Мирослава(9.а) и Виктор(8.б) успя да постигне победа над „Снежко” с 17 т. на 15 т.
Втората среща беше между „Bacilus Bulgaricus” и „Тайфун“. „Тайфун“ несъмнено изпъкна с колективност и може би това беше причината, която го отведе на финала, където се изправи срещу победителите от първата среща. Предимство за участниците на финала беше това, че те вече имаха опит в играта и бяха много по-уверени в действията си. Най-интересен беше последният кръг, в който участниците „силно“ жестикулираха, предавайки думите си един на друг. На финала „Тайфун“ (Йова(10.а), Моника(10.а), Хрисина(9.а), Емили(9.а), Христо(8.б) и Калоян(7.а), който въпреки че не беше капитан на отбора, се отличи със своите знания в най-различни области) пребори “Poison”, успявайки да събере максималния брой точки в някои от кръговете, за да постигне победа 19 т. на 9 т.
Това, което си личеше по усмихнатите лица на зрителите, беше, че те несъмнено се забавляваха много. Вдъхновен от това и имайки предвид , че всичко това е организирано най-вече от самите ученици, директорът Минко Христов заяви „ВСИЧКО Е ВЪВ ВАШИ РЪЦЕ“, т.е., ние, учениците, най-добре можем да изберем начина, по който да се забавляваме.

Виктория, Мелис и Наталия от 12.а
СИП Електронни медии

Кликни тук за снимките!

Страници в интернет, свързани с Троян и региона




Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).