• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

10 идеи за модерно българско училище

понеделник, 19 декември 2011 г.

18-ти Декември 2011, автор(и): Константин Вълков
Хвърчат различни училищни иновации. Отличниците да плащат по-малко от двойкаджиите. Висшите учебни заведения да увеличават или не таксите. Да има реформа в образователната система, навярно защото думата "реформа" е привлекателна.

Ще затягат контрола на отсъствията, които могат да бъдат извинявани от родителите. Матурите ще се оценяват с точки, а не с оценки, за да се уеднаквят стандартите в България с тези в чужбина.

Купчината нововъведения, къде успешни, къде - не, са всичко друго, но не и "нововъведения". Това са мънички промени, които отдавна трябваше да се случат в родното образование. Това са изначални неща. Трябва да ги има и точка. Както добрата храна в училищния стол, матурите и умните учители. Уви, няма ги. Тепърва щели да се въвеждат. Току-виж отличните ученици станали повече, както и висшистите. За всички трябва да е ясно, че дори и да си пълен отличник по стандартите на родното образование, това не ще ти помогне да си намериш хубава работа, независимо колко следдипломни квалификации и висши образования са записани в CV-то ти.

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).