• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Огромен брой учители са на мнение, че материалът, който преподават в клас е неразбираем за учениците. Това обяви пред Дарик един от авторите на проучването, училищният психолог Иван Игов.

Едва 18% от преподавателите са отговорили положително на въпрос дали учебното съдържание отговаря на възрастовото развитие на децата. Около 80% пък са тези, които не мислят, че преподаденото е разбираемо.

"Има неща в учебното съдържание, които просто не отговарят на възрастовото развитие на децата. Пишат се учебни програми, помагала, учебници и т. н., без авторите да знаят грам психология, категоричен" е Игов.

Повече от 30%, предимно млади учители, са категорични, че това което преподават е прекалено сложно. Доста от тях прескачат материал, просто защото е немислимо да говорят за неща, които децата не разбират.

Челно място по "неразбираемост" държи литературата. Следват я историята, физиката и химията.

Големият проблем обаче е, че няма никакво отчитане на индивидуалните способности на децата и работата по тяхното усъвършенстване. Според Игов това е вид дискриминация.

Трудният и неразбираем материал е тежест и за родителите, на които се налага да влизат в ролята на учители вечер и да преразказват това, което е написано в учебниците.

Според Цвета Бресничка от асоциация "Родители", от една страна проблемът е в лошия стил на учебниците, от друга страна е в самото преподаване в класната стая. Друг проблем Бресничка вижда и в това, че учениците са натоварени със свръхизисквания във всички посоки.

"Те със сигурност имат нужда от базови познания и умения във всички области, но заради свръхизискванията към тях те успешно слагат капаците и казват - аз това не го знам и не го мога", категорична е тя.

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).