• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

В гимназиите - 100 минути на ден математика

понеделник, 14 ноември 2011 г.

Новият закон за училищното образование е почти готов и до Коледа трябва да влезе в парламента, съобщиха авторите му. С проекта се променя възрастта, на която учениците завършват основно образование - това вече ще става след 7-и клас. Гимназията пък се дели на два етапа.
100 минути математика или история на ден за абитуриентите. Така може да изглежда учебната програма на тийнейджърите в близкото бъдеще. Авторите на проекта за нов закон за училищното образование предвиждат възможността учителите да могат да сливат няколко часа по един и същи предмет в блок. Те обаче ще бъдат задължени да дават на децата почивка на всеки 40 минути, за да не се претоварят.
Идеята е така учениците да навлязат по-дълбоко в материала - нещо, което само за един учебен час не е възможно, поясни пред "Стандарт" един от авторите на проекта Асен Александров.
...
Матура вече ще може да се държи само по профилиращ предмет, предвижда още новият законопроект. Това означава, че децата ще могат да избират втория си задължителен зрелостен изпит само между 4 предмета.
... 

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).