• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

ОТВЪД БОСТАНА С ДИНИТЕ

- Ах, колко голям е светът! — извикаха всички патенца. Наистина сега те се чувстваха много по-нашироко, отколкото по-преди в яйцата. - Да не мислите, че това е целият свят? - рече майката. - Охо, той се простира много по-надалеч, отвъд градината, чак до бостана с дините. Ала там аз никога не съм ходила.”

Ханс Кристиан Андерсен, „Грозното патенце”Така големият датски мъдрец Андерсен подсказва на внимателните си читатели как изглеждат ограничените патици и най-вече – ограничените хора. Те може да са дори симпатични, добронамерени, да живеят правилно. Но никога няма да им хрумне, че светът е много по-голям, по-пъстър, по-вълнуващ и предизвикателен, отколкото те си представят.

Предполага се, че училището е място, където растящият човек постепенно, ежедневно открива какво има по-нататък и по-нататък, и по-нататък в големия свят. За целта са нужни хора, които да знаят, че светът не свършва с бостана с дините, и други, които им вярват и искат с тяхна помощ да го опознаят. И да намерят своето собствено предназначение в него.

Светът, признаваме или не, непрекъснато се променя. В очакване българската образователна система да го догони, хората в училище могат да направят немалко в посока излизане от бостана. Смеем да кажем, че в Троян и в СОУ „Св. Климент Охридски” подобни опити има. Много видими и невидими за обществеността успехи го потвърждават.

Нели Генкова
Юбилеен вестник, май 2011 г.

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).