• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

На вниманието на всички родители!

Публикувам част от интервюто на Велислава Панова от в.Стандарт с шефа на киберполицаите Явор Колев.  

- Във връзка с тормоза над децата в нета има ли много сигнали от родители?
- Ние даже създадохме филм, който е по истински случаи от нашата практика. И така показахме на децата какво реално се случва. И сега, когато говорим с тези ученици, се оказва, че много от тях са подготвени и почти всички са имали срещи от този вид и успели да се изплъзнат.
- Каква е възрастовата граница на децата, които попадат в полезрението на виртуалните насилници?
- Тя пада драстично. Вече деца на по 6-7 години стават жертви. Задържахме преди два месеца един пловдивски педофил, който беше си направил профил в сайт за виртуални забавления за деца.
Той беше създал 4 профила и комуникираше с деца на възраст между 7 и 11 години. Някои от тях реално беше експлоатирал. Извежда ги в скайп и започва да ги кара да правят стриптийз на музика, да се самонараняват, като използват дори и предмети, момичетата да си пъхат банани.
Беше ги карал те да го наблюдават в реално време да извършва актове на сексуално задоволяване. Той сега е в ареста и предстои делото да бъде вкарано в съда. А другият, който задържахме от едно пловдивско село, беше учител по география на деца. И двата случая са по сигнал. Тези хора са много прикрити, много опитни. Набират жертвите си от тези сайтове за запознанства за деца. Това са сайтове за детски забавления. Хлапетата си правят там профили - http://www.jivotno.com/. Това е социална мрежа за деца. Забавленията там са да храниш животинка, рибки, да създаваш ферма. Е, те се намъкват там, създават си профил на малко детенце. Започват да гласуват за фермата на някое хлапе и да качват рейтинга му. Влизат в такъв контакт с децата и ако има опция, дори гласуват с SMS-и. И след като спечелят доверието, карат децата да излязат в скайп. Това са болни хора, които търсят опция да имат контакт с деца.

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).