• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Туини с мартеница

вторник, 1 март 2011 г.

Празничното настроение на днешния 1 март беше удвоено от присъствието на една… картонена кукла. Мобилизацията по изпълнение на училищните ангажименти в европейския проект „Приключенията на малкия Туини” беше пълна. От многото направени снимки (ВИЖ) ще се изготви презентация, която ще се публикува в блога на европроекта и така училищата партньори ще могат да видят как я караме тука, в българското СОУ. Пред фотоапарата на Иванка Цекова застанаха участниците в проекта – децата от 3.а клас, богатите на идеи 7-класници, преводачите от 11.а. Плюс една млада Баба Марта, учители, още ученици, заредени с първомартенско настроение. Трябва да признаем, че 3-класниците на Ирена Яшева бяха направили чудесно посрещане на Туини, както показва и снимковият материал. Любопитно беше да установим, че нашата малка училищна кампания по популяризиране на уникалната българска мартеница съвпада тематично с инициативата „Мартеница”, огласена от медиите тези дни. Участниците в нашия проект, движен от СИП "Електронни медии" и Нели Генкова, имат още планове: да заведат Туини в Музея за 3 март и да се снимат с него, облечени в ефектни дрехи от музейния фонд; да му покажат обичая уруглюване в неделя, Сирни Заговезни; да го включат в учебните часове на третокласниците – шарени събития, за които своевременно ще ви информираме. Ако до 10-ти март забележите в училище или в града картонения Туини и човек с фотоапарат в ръка, не се чудете, а се усмихнете и може да станете част от презентирането на тукашните делници и празници сред европейската училищна общност.

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).