• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Смелият отбор

сряда, 17 февруари 2010 г.

Нека го съобщим така: на състезанието „Учителите с нас и ние с тях”, организирано от СОУ „Васил Левски” и проведено в залата на Общината, нашият отбор зае почетното трето място, а този пред нас беше предпоследен. Но не това е важното. Бихме нарекли нашите Смелия отбор, който без никакви колебания се зае да защити честта на училището. Истината е, че поради организационни причини СОУ „Св. Климент Охридски” нямаше свой екип и късно вечерта преди състезанието положението беше „спасено” от: Минко Димов и Мария Найденова от 10.в, Василена Ангелова от 6.а и учителя по информатика Свилен Димитров (регламентът на състезанието изискваше участието на трима ученици и един преподавател). Нашите трябваше със средствата на творческото изразяване да развият тезата си за ролята на традициите в българското училище. Може би жребият да бъдат първи им изигра лоша шега, може би бяха разбираемо притеснени, може би други отбори демонстрираха повече самочувствие. Но трябва да посочим, че всеки от нашите допринесе за едно свежо и коректно представяне. Отборът беше избрал формата на телевизионно предаване, а по оригиналната идея на Минко телевизията се наричаше KлименTV. Василена беше, както винаги, изключителна в своето музикално изпълнение и пълна с жизненост. Мария заинтригува мнозина с откъс от авторския си филм „Това сме ние”. Г-н Димитров не се опитваше да доминира над учениците и така всъщност на практика показа какво значи уважение и „заедност”. Попитани дали не съжаляват и не беше ли по-добре училището ни да не се явява, при положение че не е съвсем подготвено, и четиримата не се съгласиха с това. Както казахме – Смелият отбор! Ако предпочитате – Отборът на честта. Което понякога е по-важно от поредния номер в класацията.

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).