• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни



Три екипа от първия троянски предприемачески клуб представиха своите бизнес идеи пред инвеститори на финалното състезание на Тийноватор 6 на 18 май. Събитието се проведе в София Тех Парк и събра над 600 ученици от цялата страна, които представиха 68 бизнес идеи пред жури от инвестиционните компании Postacriptum, Ocean Investments, Phonearena, Sofia Angels Ventures, Vitosha Venture Partners и Launchub.

Тийноватор е национална програма за ученици от 10. и 11. клас, която изгражда умения за работа в екип и създаване на бизнес от А до Я. Програмата се провежда девет месеца и през тях младежите разработват стартъп компании, които се борят за реално финансиране. Компаниите трябва да представят идея и валидиран обществен проблем, който тя решава, както и бизнес стратегия, стратегия за излизане на пазара, партньорства, екип и постигнати резултати до момента.

На 18 май пред инвестиционното жури се представиха три проекта от Троян - TeenHelp.Space, The Money Maze и ClayMates.Bg. Във всеки проект участваха ученици от СУ “Св. Климент Охридски”. Проектите The Money Maze и TeenHelp.Space спечелиха призовете съответно на myPos и фондация “Америка за България” измежду 68 тийнейджърски идеи. СlayMates.Bg постигнаха голям успех с прототипите си, които бързо се изкупиха на щанда на проекта на финалното състезание.

The Money Maze е проект за финансова грамотност за тийнейджъри. Проектът има за цел да преподава финансова грамотност на лесен и разбираем език, който тийнейджърите да възприемат. TeenHelp.Space е дигитална платформа за психологическа помощ и емоционална интелигентност за тийнейджъри. Чрез ключови партньорства с квалифицирани експерти и съдържание, създадено от тийнейджъри за тийнейджъри, проектът развива важни умения като креативност, емпатия, асертивност, умения за свързване с другите и общуване в групата. ClayMates.Bg, третият проект от Троян, представи пред журито готови прототипи от първата си колекция авторски керамични продукти. В концепцията на техния бизнес е заложена и еко кауза - те отделят 10% от приходите си, за да засаждат дръвчета.

“След финалното състезание се чувстваме страхотно. И Тийноватор, и менторите ни създадоха страхотна среда около нас, важни връзки и контакти, които ще ни помагат и занапред. Работата по The Money Maze тепърва започва и нямаме търпение да развиваме проекта, да сключваме партньорства с медии и финансови и образователни институции. Търсим си и хора за екипа!” – сподели Мария Киримова, отговорен редактор и оперативен мениджър на проекта.

“Целият екип на TeenHelp.Space сме супер благодарни на Тийноватор, че за такъв кратък период предостави такива невероятни възможности и постави нови хоризонти пред нас. Благодарни сме за нашите ментори, за уроците, с които да надградим това, което учим в училище, за запознанствата и връзките, които успяхме да направим по време на програмата. Успяхме да поставим началото на един ценен и стойностен проект, който ще помогне не само на нас, но и на цяло едно поколение тийнейджъри!” – каза Бериa Билял, мениджър партньорства на TeenHelp.Space.

“Успях да постигна всички цели, които си поставих в началото на Teenovator - да говоря по-спокойно пред хора, да споделям по-смело идеите си." "Научихме се колко е важна комуникацията за работата в екип, а също – да се изправиш пред проблемите, които имаш да решиш, а не да ги заобикаляш и да се правиш, че ги няма” – споделиха Мая и Маги, част от екипа на ClayMates.Bg

Тийноватор в Троян ще има и догодина, а записването и за ученици, и за ментори, вече тече. За повече информация посетете teenovator.bg.

Мария Лекова

 

 






Страници в интернет, свързани с Троян и региона




Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).