• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни"Планирай парите си, планирай бъдещето си!" – това беше мотото на  Световната седмица на парите 2023, която тази година беше в периода 20 – 26 март. По този повод с учениците от 9.б клас, професия „Икономист-информатик“, имахме няколко интересни  инициативи.

Разделени по екипи, учениците имаха за задача да покажат в презентации темите  „История на парите", „Видове пари“, „Разумно харчене на пари“, „Доходи, спестявания, инвестиции“. Те разсъждаваха и върху това как биха могли да спестят пари от семейните бюджети и какво биха направили със спестеното. Идеите за спестяване бяха многобройни, като например: пазаруване със списък, придвижване пеша или с велосипед вместо с автомобил, пазаруване с пари в брой, използване на торбички за многократна употреба, пазаруване от намаления и много други. Със спестените пари повечето ученици биха купили нещо, за което отдавна са мечтали,  биха отишли на екскурзия или почивка.

Световна седмица на парите е насочена към развиване на знания, умения, нагласи и поведения, които са необходими на младежите, за да взимат осъзнати финансови решения, в резултат на които да постигат финансово благосъстояние и финансова устойчивост.

    Ивелина Кенарова

 


 


Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).