• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

 


По идея на г-жа Мехмедалиева в училище ни гостува младото семейство троянци Десислава и Васил Чолакови, които са покорили Килиманджаро този януари. Семейството заедно с още 53-ма българи са изкачили най-високия връх в Африка – връх Ухуру, 5895 м. Пред учениците по време на час на класа те споделиха какви преживявания са имали в планината, как са се хранили, какво е необходимо, за да се покори такъв връх и какви цели си поставят пред себе си за следващите върхове. Семейството с вълнение показа раниците, обувките, щеките и съдовете за вода, които са им били необходими в планината. Снимките от преживяването бяха придружени с увлекателни истории. 

Учениците от трите 5-ти класа и от 7.б клас слушаха с интерес и накрая имаха възможност да зададат своите въпроси към двамата, както и да се снимат с тях. Десислава и Васил също задаваха въпроси към учениците, с които да ги провокират да участват и споделят знанията си по география и икономика. В края на срещата Десислава сподели, че след слизането им от планината са се отправили към Индийския океан, където са били няколко дни на остров Занзибар заедно с цялата група. Посланието на младото семейство към учениците беше да пазят природата чиста и да покоряват планината разумно.

Мария Лекова

 


 

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).