• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Кръгла маса с дискусионен форум

петък, 16 декември 2022 г.

 

На 15 декември 2022 г. в  Профилирана природо-математическа гимназия, гр. Ловеч се проведе Кръгла маса с дискусионен форум на тема: "Прилагане на подходящи форми за взаимодействие с родителите, насочени към осъзнаване и осъществяване на техните отговорности за образованието, възпитанието и развитието на децата и учениците, както и за сътрудничество с детската градина и училището. Споделяне на добри практики". Форумът е организиран от РУО Ловеч. В него взеха участие представители на училища и детски градини от област Ловеч.

Нашето училище бе представено от госпожа Емилия Пауникова - старши учител в начален етап – с  доклад на тема „Семейство и училище - заедно в грижата за ученика". В доклада бе отбелязано, че включването на родителите е важен елемент от процесите в училище. Участието на родителите в образованието на децата може да се случи в различни контексти, като например: участие в подготовката на домашни, подкрепа в ученето вкъщи, участие в „дни на отворените врати“, събития в училище, задаване на въпроси и предоставяне на информация. Госпожа  Пауникова сподели пред присъстващите стъпков модел, чрез който учителите могат да развият и приложат техники за организиране на партньорство с родителите. Следваща част от нейното представяне бяха различни идеи за включване на родителите в училищни дейности, които е усвоила по време на обучителен курс "ИКТ инструменти за ориентирана към ученици класна стая" по програма Еразъм+ в Берлин.

Обединяване на усилията на двете страни – училище и семейство, може да доведе до постигане на максимални резултати по отношение на личностното развитие на подрастващите.

Татяна Младенова, ЗДУД


Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).