• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Кръгла маса с дискусионен форум

петък, 16 декември 2022 г.

 

На 15 декември 2022 г. в  Профилирана природо-математическа гимназия, гр. Ловеч се проведе Кръгла маса с дискусионен форум на тема: "Прилагане на подходящи форми за взаимодействие с родителите, насочени към осъзнаване и осъществяване на техните отговорности за образованието, възпитанието и развитието на децата и учениците, както и за сътрудничество с детската градина и училището. Споделяне на добри практики". Форумът е организиран от РУО Ловеч. В него взеха участие представители на училища и детски градини от област Ловеч.

Нашето училище бе представено от госпожа Емилия Пауникова - старши учител в начален етап – с  доклад на тема „Семейство и училище - заедно в грижата за ученика". В доклада бе отбелязано, че включването на родителите е важен елемент от процесите в училище. Участието на родителите в образованието на децата може да се случи в различни контексти, като например: участие в подготовката на домашни, подкрепа в ученето вкъщи, участие в „дни на отворените врати“, събития в училище, задаване на въпроси и предоставяне на информация. Госпожа  Пауникова сподели пред присъстващите стъпков модел, чрез който учителите могат да развият и приложат техники за организиране на партньорство с родителите. Следваща част от нейното представяне бяха различни идеи за включване на родителите в училищни дейности, които е усвоила по време на обучителен курс "ИКТ инструменти за ориентирана към ученици класна стая" по програма Еразъм+ в Берлин.

Обединяване на усилията на двете страни – училище и семейство, може да доведе до постигане на максимални резултати по отношение на личностното развитие на подрастващите.

Татяна Младенова, ЗДУД


Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).