• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

 


В часа по гражданско образование при госпожа Мехмедалиева със съучениците ми от 11.в клас решихме да направим едно добро дело – да дарим на деца от ловешките социални домове топли дрехи и обувки за зимата. Осъществихме го с помощта на госпожите Маргарита Мехмедалиева и Мария Лекова.

Като за начало няколко човека от класа си разпределихме задачите. Стефани и Борислава трябваше да говорят с директорката на училището за разрешение проектът да бъде осъществен. Ивелин и Дияна имаха задачата да проучат домовете и да разберат от какво имат нужда децата, както и да уговорят удобна дата и час. Габриела и Ивайла отговаряха за събирането на дрехите. Цветелина и Тервел избраха да говорят с шофьора на училищния автобус, за да отидем с него до Ловеч и да зарадваме децата лично. Александър имаше задачата да направи снимки, а Деница беше избрана да наблюдава процеса на изпълняване на задачите. Всички останали от класа също се включиха с даряването на дрехи. След като всички от нас донесоха по нещо, с което можехме да помогнем, госпожа Лекова заедно с госпожа Мехмедалиева разпределиха събраните вещи и сложиха етикети  така, че да има за всяко едно нуждаещо се дете.

На 15 ноември сутринта с училищния автобус към Ловеч тръгнаха Александър, Ивелин, Борислава, Стефани, Илхан и Цветелина, придружавани от двете госпожи. В първия дом, тъй като децата са били в учебни часове, са предали дрехите и обувките на директорката. Във втория дом са били посрещнати от няколко момчета и момичета, на които в очите им се виждало щастието от това, че ще получат подаръците, от които имат нужда. Показали са на гостите някои неща от ежедневието си, като например кухнята, в която си приготвят храната. Разказали са им за начина си на живот в дома и са им изпели някои свои любими песни.

За нас беше голямо удоволствие да видим усмивките на лицата им и да знаем, че няма да им бъде студено през зимата и ще бъдат щастливи от това, че някой мисли тяхното добро. Всички сме хора и трябва да си помагаме в такива ситуации, защото никой не си избира как да се роди и в каква среда да попадне. Искрено благодарим на директорите на двата дома за настаняване на деца, лишени от родителски грижи, за възможността да сгреем сърцата на деца в нужда.
 

Вяра Бенева, 11.в клас

  

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).