• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

 

Стилян Стойков от 11.а клас се върна с три дипломи от национално ученическо състезание по наука и технологии, удостоверяващи две втори и едно трето място в различни категории. Ето какво разказа той за своето представяне:

 


От 19 до 22 юни в Кранево се проведе Национално състезание по наука и технологии, което беше организирано от Национален дворец на децата. В деня на състезанието представих проект „Екологичен град“ – макет, който използва изцяло възобновяема енергия от възобновяеми източници (слънце, вятър и вода). Идеята на проекта е да се намали използването на изчерпаеми източници. Да не се използват замърсяващи въздуха материали като въглища, нефт, дърва и други. В макета има къща, път със светофар, автоматизирана напоителна система и реотан за затопляне на водата. Цялата енергия, която се консумира от домакинствата, се произвежда от независими енергийни източници. В рамките на месец успях да изработя макета, но това ми костваше доста усилия и труд. Идеята за участието ми в конкурса ми попадна от групата, в която се обучавам –  Школа по радио-електроника. Наградите за мен са успех и мотивация за развитието ми в тази област. Участието ми в подобно състезание е за втора година, което ми дава повече мотивация и увереност в собствените ми сили. 

 


Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).