• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

 

30 деца от ЦОУД (целодневна организация на учебния ден) – 5. и 6. клас бяха наградени с двудневна екскурзия до пещера „Проходна“ ("Божиите очи"). Как се заслужава такава награда? Това определя екипът от ръководители - Красимира Райковска, Мирела Бажанова и Ценка Василева, с ясно поставени правила и критерии, които децата да изпълнят. Какви са правилата? Свързани с учене, добра дисциплина, работа в екип, уважение един към друг и още много. 

Местата – пещера „Проходна“, Каменни градини, селището "Бедрок", нощувката в Пещерния дом бяха много интересни, зареждащи и научихме много един за друг. Този своеобразен тииймбилдинг ни даде възможност да се опознаем и видим себе си в една друга светлина и други отговорности. А да нощуваш в пещера е наистина забавно. Пещерният дом е хижа, вкопана в скалата и буквално "виси" над река Искър, а гледката към Искърското дефиле и панорамата, която се отваря пред човек, е неописуемо красива. Успоредно на реката се извива железопътна линия и преминаващият влак се вижда като провиращо се "червейче" между дърветата.

По време на екскурзията беше обявен конкурс за най-добра пейзажна снимка. В конкурса участваха 17 ученици. Бяха създадени прекрасни снимки с много страст, желание, перспективна гледна точка, поради което журито беше МНООООГО затруднено да вземе решение как да се класират на първо, второ и трето място. На първо място е една от снимките на Марина Тодорова от 5. клас, на второ – Александра от 6.в клас, на трето – Кристиян от 6.в клас.

 

Първо място –Марина Тодорова

Второ място – Александра Николова

Трето място – Кристиян Цочев

 

ТУК вижте още ученически снимки

 

Мирела БажановаСтраници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).