• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

 

С огромна радост ви споделяме, че и тази година училище СУ „Св. Климент Охридски“ получи отличителния знак „Аз гарантирам щастливо детство“ в категория за значима иновация. Наградата беше присъдена от Държавна агенция за закрила на детето във връзка с нововъведението, което училището прави последните няколко години – провеждането на тренингови срещи в час на класа с учениците от ПГ до 12 клас. Тези обучения поставят във фокуса развитието на личността и нейните качества. Чрез подходите, игрите и всички нестандартни инструменти за работа в клас между учениците се създават условия за ползотворно социално влияние между групата като общност и училището като институция. Интерактивните методи мозъчна атака, дискусии, ролеви игри и казуси дават съвременен облик на училищната среда, показвайки на учениците, че развитието на качества като сътрудничество, толерантност и емпатия са от основно значение при бъдещата им реализация като личности. Акцентира се върху възможността да се учат от собствения си опит и преживявания.

На онлайн церемония председателят на Държавна агенция за закрила на детето д-р Елеонора Лилова съобщи кои са отличените участници с изявен принос в грижата към децата от всички 193 подадени кандидатури. Наградата, която получих, е признание и отговорност, но и мотивация за целия екип от преподаватели, с които работя, защото всеки един от нас ежедневно се стреми към това да дава най-доброто от себе си. Във всички дейности, които организирам с децата, се водя от най-ценното –  обичта ми към тях.  

Мария Лекова, училищен психолог

 

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).