• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни


Мил и ценен подарък ще получи училищната библиотека в началото на новата календарна година. Иван Цочев, бивш възпитаник на СУ „Св. Климент Охридски“, трикратен победител в  телевизионно състезание „Минута е много“ преди години, е купил специално за своето училище „Магията „Минута е много” – седмия по ред сборник с въпроси и отговори от богатия архив на състезанието. Книгата е посветена на 60-годишнината от създаването на БНТ и 40-годишнината от първото излъчване на предаването. „Минута е много“ е най-дълго просъществувалата телевизионна игра в националния ефир, създадена по оригинална българска концепция, която представлява викторина с интересни въпроси от различни области на познанието и науката.

След средното си образование Иван Цочев е завършил Стопанската академия „Димитър Ценов“ в Свищов. От 2003 г. работи във „Вектор” ООД, Троян. Чете от малък различни енциклопедии, основно на географска тематика, като любовта му към географията се запазва във времето. Трите си победи в „Минута е много“ е постигнал именно по географска тема. Пред местния вестник „Троян 21“ г-н Цочев изказа специална благодарност към доайена на преподавателите географи в училището Иванка Гайдарска, благодарение на която е придобил интереса си към тази наука.

Синът на Иван Цочев  – Кристиян, сега е ученик в 5.в клас на училището ни и е сред тримата бронзови медалисти на СУ „Св. Климент Охридски“ от есенния кръг на седмото издание на турнира "Математика без граници".


Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).