• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

7. а – ентусиазирани и мислещи

четвъртък, 23 януари 2020 г.Личност наричаме човек, който избира своите цели и насочва своето поведение така, че да направлява хода на собствения си живот, както и да влияе върху света, в който живее. Човек не се ражда личност – личност се става в хода на живота, на общуването с другите и на решаването на разнообразните задачи, които възникват пред нас. По думите на Жан-Жак Русо ние се раждаме два пъти: веднъж – за да съществуваме, и втори път – за да живеем. Истинският живот е животът на личността.                                 ==>В тази насока беше свързана програмата по време на срещата ни с учениците от 7.а клас. Ентусиазирани и мислещи, играха различни психологически игри, в които трябваше да представят себе си пред групата и да проверят до колко групата ги познава като личности. Любопитството и доброто настроението бяха често срещани изрази по време на игрите.

В края на срещата обобщихме, че  процесът на самопознание продължава през целия ни живот и че е изключително важно да познаваме добре качествата, които притежаваме, за да можем да ги развиваме. Развитата личност притежава развито самосъзнание, което се проявява като осъзнато отношение към собствените потребности и способности, влечения и мотиви на поведението, преживявания и мисли.
Мария Лекова


Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).