• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

„Ние сме толерантни!“

петък, 15 ноември 2019 г.


Във връзка с отбелязването на Международния ден на толерантността, 16 ноември, учениците от ученическия парламент показаха на най-малките в училище – децата от начален етап – как могат без думи да показват чувства и да имат добри взаимоотношения. Избрахме именно играта, защото тя има съществено влияние като форма и способ за формиране на отворени взаимоотношения с околните, които се базират на толерантност, съобразителност и способност да отговорим на предизвикателствата от ежедневието. В голямото междучасие учениците от начален етап показваха само с жестове избора си на отношение, което искат да получат от страна на по-големите, които ги посрещаха, за да влязат в класната стая за час. Възможността да покажат без думи какво чувстват, ги развълнува и замисли.

По-големите пък показаха в своите рисунки как разбират толерантността в различните ситуации. Вдъхновени от творчеството на децата, решихме да направим и импровизирана изложба във фоайето на училището под наслов: „Ние сме толерантни!“.

Толерантността и емпатията са важен фактор за социализацията и успешно интегриране на личността в многообразието. И в тази връзка една от най-важните задачи, която стои пред семейството и училището, е формиране у подрастващото поколение на умения за разбиране и приемане на другия. Също така изграждане на взаимоотношения, които се градят на основата на сътрудничество, взаимно разбиране и готовност за приемане на другите с техните възгледи, привички, нрави и различия. Формирането на толерантност и емпатия представлява ключов фактор за пълноценното участие на децата в живота. Ето защо родителите и педагозите трябва да стимулират развитието им, да ги насърчават да разбират и приемат различията в ежедневието и да им помагат да изразяват своите чувства и емоции, както и да показват съчувствие при необходимост. Така всяко дете започва отрано да разбира своите чувства и тези на околните.

Мария Лекова
Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).