• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

„Хари Потър – 20 години магия“

петък, 15 ноември 2019 г.


 „Изборите, които правим, Хари, а не способностите ни, показват какви наистина сме.” 
Албус Дъмбълдор, „Хари Потър и Стаята на тайните”


На 13 ноември се навършиха 20 години, откакто издателство „Егмонт“ представя на читателите у нас историята на младия магьосник с първия роман на Дж. K. Роулинг „Хари Потър и философският камък“. Седемте книги от поредицата получават правото не само да бъдат преведени на български език, но изданията да имат уникални корици за България, нарисувани от Любен Зидаров.

Вдъхновени от постигнатото, от издателство „Егмонт“ организираха конкурс за рисунка по темата. 896 ученици от 1. до 7. клас изпратиха своите творби и послания, вдъхновени от книгите за Хари Потър. Жури на конкурса бяха: Любен Зидаров (най-възрастния илюстратор на детски книги в света – 96 г.), Михаил Костов (организатор на фен клуба на Хари Потър в България) и Стан (влогър и автор). Събитието се проведе в Клуб 1, НДК, София. Имаше значки за феновете, безплатни безалкохолни коктейли и косплей томбола с награди.

Не успях да спечеля награда, но се радвам, че бях част от това събитие. Вълнувах се много. Моят костюм беше на магьосница от дом Хафълпаф. Имах метла. Репортерите на България ON AIR и БНТ бяха силно заинтересовани. За пръв път имах възможността да застана пред камера и да ме интервюират. Разказах за магията и приключенията в книгата. Тази поредица е толкова увлекателна, че не можеш да се спреш да я четеш.

Приятели, пожелавам си да имаме възможност да се забавляваме и да посещаваме събития според интересите си. Може да спечели само този, който участва.

Дениса Иванова, 6.б клас

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).