• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Откри се учебната 2019/20 година

понеделник, 16 септември 2019 г.

 

Днешният 16-ти септември, на който се откри новата учебна година, беше украсен с училищните елементи на празничност – пълен училищен двор, знамето и химна, цветя и балони, талантливи ученици на сцената, гости, стар училищен звънец и пити хляб.

В своето слово директорът Иванка Цекова подчерта обновената материална среда в СУ „Св. Климент Охридски“ и обявяването на училището за иновативно. Тя отправи пожелания към учениците и учителите и отдели специално внимание на родителите като важна част от училищната общност, чиято подкрепа във всички посоки е изключително ценна.

Кметът Донка Михайлова поздрави всички с началото на учебната година и заяви, че СУ „Св. Климент Охридски“, което се нарежда сред най-добрите училища в областта, има пълно право да празнува на днешния ден.

Други официални гости на празника бяха училищният настоятел и дарител инж. Марин Радевски, народният представител д-р Валентина Александрова, училищният дарител Светла Дичевска, председателят на Обществения съвет към училището Таня Вълова-Петрова.

Поздравителни адреси бяха получени от: председателя на Комисията по образованието и науката в 44-то народно събрание Милена Дамянова, областния управител Ваня Събчева, народния представител Иван Миховски, народния представител Милко Недялков, управлението на академичния състав на ВВМУ „Никола Й. Вапцаров“, академичното ръководство на Стопанска академия „Д. А. Ценов“ – Свищов, екипа на отдел „Прием на студенти“ на Американския университет в България, изпълнителния директор на „Хлебопроизводство и сладкарство“ ЕООД – Троян Стаменка Дамянова.

По училищна традиция на първокласниците беше връчен Ключът на знанието. От днес Вратата отново е отворена за всички, остава да се влезе вътре.













Страници в интернет, свързани с Троян и региона




Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).