• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Живот без насилие за всички деца

вторник, 18 септември 2018 г.Много деца отиват на училище със свито сърце, но не заради контролно или изпитване. Те се притесняват, че за пореден ден ще трябва да се справят с подигравки или обиди. Познавате ли такива деца? Случвало ли ти се е и на теб? Това поведение е проява на агресия  и не е нормално поведение, не премълчавайте повече!

Какво е тормоз?

Едно дете или група деца могат да се отнасят с агресия или да проявяват насилие към друго дете само защото е по-слабо или не може да се защити. Когато това се повтаря, означава, че това дете е подложено на тормоз. Тормоз е също, когато на някого се пишат обидни думи на публични места - например на дъската или по стените.

Тормозът може да се случи в училище или на улицата, но е възможен и по интернет или по телефона. Освен това тормозът често пъти се извършва тайно или прикрито. Този, който тормози другите, иска да не го види някой, който може да го накаже или спре. 

Кибертормоз е  разпространяване на клюки, лъжи и злостни коментари в социалните мрежи, обидни обаждания по телефона, заплашителни или обидни чатове, публикуване на неприлични и фалшиви снимки.


За да кажеш НЕ! на насилието и тормоза:
Сподели за случилото се с родителите си, с учителя, с психолога или педагогическия съветник. Можете да позвъните и на безплатния денонощен телефон 116111.

От вчера стартира и конкурс за детска рисунка, в който можете да се включите. Темата е: „Вълнуващи истории за позитивния пример при справяне с агресията и насилието и позитивното общуване между децата“. Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).