• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

100 години Дойранска епопея

събота, 15 септември 2018 г.В мащабните чествания на 100-годишнината от Дойранската епопея, организирани в Троян на 15 септември, училището ни имаше своя малък принос. На тържествената церемония за отдаване почит на загиналите за Майка България троянци, сред множеството положени венци пред войнишкия паметник (в градинката при "Вила Ванна"), беше и този от СУ „Св. Климент Охридски“. Вечерта, на сцената на централния площад, където се чуха много думи на признателност, проф. д-р Иван Гаврилов – един от основните дарители и инициатори на честванията в Троян - получи почетен плакет на СУ "Св. Климент Охридски" и благодарствена грамота за съпричастност, подкрепа и благороден дух. От името на училището ги връчи 12-класничката Рая Шейретова, а благодарността е по повод щедрия дарителски жест на проф. Гаврилов, който преди две години учреди награда за изявени ученици.

Сред 340-те участници в историческа възстановка на епичните сражения на Дойран имаше четирима наши ученици – Добромир Калистерски от 12.а, Емил Моновски и Мартин Василевски от 12.б, Марин Русев от 10.а клас. Емил Моновски е единият от тазгодишните носители на наградата на проф. Гаврилов именно заради активното си участие в различни възстановки на национално дружество „Традиция“, регионален клон „34-ти пехотен Троянски полк“, и трайния си интерес към българската военна история. Възстановката беше впечатляваща със своите мащаби, историческа достоверност и емоционално въздействие върху няколкохилядната публика, стекла са на Турлата, където оживяха героичните събития отпреди 100 години.


Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Иновативно училище


Еразъм+


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Връзка


Можете да изпратите съобщение до сайта на адрес

svetikliment.sipa<а-маймунско>blogger.com

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Google Classroom

Училище за УЧЕНИЦИ

Понеже не съм талантлив и нахъсан, като ОНЗИ момък, а и съм грозен - вместо филм ви пращам СКРИЙНШОТОВЕ в PDF-файлове, за да можете бавно и ...