• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Празник на Изкуството

неделя, 22 април 2018 г.


Ученици и учители, посветени на музиката и танца
Виктория Колева
Йоана Михайлова
На 19 април, четвъртък, в актовата зала на училището се празнуваше Изкуството. СУ „Св. Климент Охридски“ беше домакин на събитие, събрало две традиции. Едната е зрелостниците от вокална студия „Усмивка“ да бъдат изпращани с аплодисменти, уважение и любов на специални техни концерти, другата – училищните концерти “Да се забавляваме заедно“. Тази година концертът беше посветен на две момичета, които завършват след броени седмици средното си образование в СУ „Св. Климент Охридски“ – солистката на „Усмивка“ Виктория Колева и танцьорката от танцово студио „Бордо“ Йоана Михайлова, които са се посветили на песента и танца от малки. Събитието беше уважено от училищното ръководство и от представители на Община Троян и читалище „Наука 1870 г.“.

Мултимедийни презентации показаха етапи от сценичното израстване на момичетата през годините. Да пеят, свирят и танцуват с тях и за тях бяха дошли: Йоана Пътова от СУ „Васил Левски“ и Михаела Трифонова, завършила НГПИ "Проф. Венко Колев", с които Виктория е в „Усмивка“ от години; инструменталистите Станислав Кордоловски (флейта) и Михаел Георгиев (китара) от Националната гимназия за приложни изкуства “Проф. Венко Колев“, които заедно със Стефани Лалева от 11.а клас (ударни) акомпанираха на певците; Ивет Асенова от 8.а клас; малките Милена Лазарова от НУ „Св. св. Кирил и Методий“ и Преслав Минчев от СУ “В. Левски“, които изпълниха детската песен „Цирк“, пята някога от Виктория; формации от малки и големи танцьорки на танцово студио „Бордо“, честващо 10-годишен юбилей. Видеопослание отправиха Василена Ангелова и Йоанна Божкова – някогашни „усмивки“, сега студентки в Националната музикална академия със специалност оперно пеене. В концерта участваха още водещата и пееща Никол Илиева, Павлина Минкова, Евдокия Джиговска, Йордана Лучева, Цветелина Димовска, гостите Боряна Драгневска от СУ „В. Левски“ и Поли Данева от НУ “Хр. Ботев“. Сред чудесните изпълнения бих откроила „Вечеряй, Радо“, изпята от триото „усмивки“ Виктория, Йоана и Михаела, както и танца „Реквием“ по филмова музика.

Цветя имаше за момичетата и за техните ръководители – вокалния педагог Светла Червенкова и хореографа Станислав Анастасов. Чуха се много хубави думи към младите артисти. Светла Червенкова специално благодари и на колегите си от СУ „Св. Климент Охридски“, които винаги са подкрепяли и ценели занимаващите се с изкуство ученици.

Виктория и Йоана са избрали след училище да се посветят професионално на вокалното и на танцовото изкуство. Красотата и духовността са около нас - у младите, в училищните усилия, у всички, които продължават да вярват в смисъла им и да преживяват посланията им. На добър час на двете прекрасни момичета!

Нели Генкова
Песента събира приятели











Танцуват момичетата от "Бордо"

Децата порастват, песните остават

















































Страници в интернет, свързани с Троян и региона




Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).