• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни


Благотворителният публичен дебат на клуб "Дебати" изпълни целта си  и събра 556 лева в анонимната дарителска кутия. Така "Дебати" вече има свой малък клубен фонд, а парите ще бъдат използвани за покриване на част от разходите по пътуванията на дебатьорите за различни национални срещи - предстоящия четиридневен Национален дебатьорски форум във Варна през май и следващи състезания.  Организацията на дебата беше поета от самите ученици, които работиха по това през ваканцията си. Разбираемо, най-големи отговорности пое председателят на клуба Пламен Борисов (11.а клас), но и останалите разпределиха помежду си отделни задачи. Както винаги, клубът получи пълна подкрепа от СУ "Св. Климент Охридски".

Ученическо предложение беше и темата, по която двата отбора спориха - "Това правителсто вярва, че бъдещето е в малките градове". Пред публиката застанаха Мария Ковачева от 8.а, Вяра Данчева от 10.а и Пламен Борисов от 11.а в роята им на правителство (утвърждаващ отбор) и Михаил Миревски от 8.а, Калоян Кюркчиев от 12.а и Александър Костов, 12-класник от СУ "Васил Левски", в ролята им на опозиция (отрицаващ отбор). Срещата се проведе във вече наложилата се като сцена на публични дебати зала на Културно-информационния център. Правеше впечатление, че в публиката има много млади хора. Специално за дебата бяха дошли двама бивши членове на училищния клуб, студентите Любомир Кирилов и Кристиян Стефанов, които се ангажираха да дадат обратна връзка на учениците.

В публиката беше председателят на Общински съвет - Троян г-н Николай Тодоров, който не за пръв път слуша нашите училищни дебатьори. Той им предложи да помислят за някакво съвместно събитие и по всичко изглежда, че учениците ще се възползват от тази възможност да се чуе гласът им. Утре предстои среща на представители на клуба с кмета на община Троян г-жа Донка Михайлова. Подкрепата, която младите дебатьори поискаха и получиха от дарители и от институции, радва. А те я заслужават, показа го и поредният им дебат.

Нели Генкова, ръководител на клуба


Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).