• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Обучение за младежко лидерство

неделя, 26 февруари 2017 г.

ИД Електронни медии

Обучението беше в комплекс "Изгрев" в с. Чифлик

На 24-25 февруари в село Чифлик сдружение ''ПроБудник'' проведе обучение за младежко лидерство, работа в екип и отключване на талантите. Поканените участници бяха ученици и студенти от Ловешка и Плевенска област. От нашето училище се включихме аз и още 5-ма представители на клуба по дебати – Калоян Кюркчиев (12.а), Пламен Борисов (11.а), Даниел Маринов (11.а), Вяра Данчева (10.а) и Бранимир Бочев (9.а).      

По време на двудневния ни престой  се проведоха няколко игри, които развиваха уменията ни да работим заедно и логическото ни мислене. Една от тях беше да се построи мост от дадени материали, като бяхме разделени на три групи. Всяка трябваше да си избере ''инженер''. Тримата „инженери“ имаха за задача да се съберат и да обсъдят как да се построи мостът, а после бяха единствената комуникация между отборите. Успяхме да завършим макета на мост и той отговаряше на всички критерии.

Групата се справи със задачата "Мост"
В друга игра имахме право да определим 15 предмета, които да вземем, ако попаднем на необитаем остров, и да ги наредим по важност. После всички заедно трябваше да ги подредим още един път. Доста спорихме и не ни стигна времето – стигнахме само до 11. Накрая ни казаха „сървайварските“ отговори и бяхме много далеч от тях – неща, които бяхме сложили на първо място, бяха най-маловажни. Ние бяхме наблегнали на това как да издържим възможно най-дълго, а не как да се измъкнем.

В края на игрите всички се събирахме заедно и обсъждахме грешките си и как сме избрали да действаме, като по този начин упражнявахме ораторските си умения. 

В друго занимание получихме няколко съвета как да не станем ''жертва'' на погрешно професионално ориентиране. Представиха ни презентация за това как да се възползваме от  европейските възможности. Беше ни обяснено за младежките обмени и доброволческите проекти. Престоят ни завърши с оценка на обучението. Всички казахме какво ще вземем и оставим от него.

Беше едно невероятно преживяване, което надмина моите очаквания и ми помогна да  разбера някои неща за себе си.

Ния Чонова, 9.а клас

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).