• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Честита победа на Владо Илиев!

петък, 27 януари 2017 г.


СУ „Св. Климент Охридски“ – Троян се гордее с успеха на своя възпитаник Владимир Илиев, европейски шампион от първенството по биатлон в Полша, поздравява го и му желае да радва България с още много победи!

Владимир Илиев е завършил училището ни през 2006 г.  - паралелка "Химия и биология" с класен ръководител г-жа Митка Дачева. Спортната му биография включва, освен сегашната европейска титла, два бронзови медала от европейски първенства и световна титла по летен биатлон (Румъния, 2015 г.). Участник е в две Зимни олимпиади - във Ванкувър, Канада (2010 г.) и в Сочи, Русия (2014 г.).

Миналата година нашата Виктория Комитова, тогава 11-класничка, състезателка в Националния младежки отбор по биатлон, посвети чудесното си есе „Моята среща с българското“ на Владо Илиев. Тя написа: "Когато чух темата на есето, първото име, изникнало в главата ми, бе на един наш съгражданин, мой съотборник и най-вече пример за подражание – троянеца Владимир Илиев. Искам да посветя есето си точно на него не само защото е спортист, а и защото притежава качества на един достоен и истински човек, а в днешно време такива са изчезващи „видове”. Познавам Владо, откакто тренирам. За съжаление, както всички професионални спортисти, той се прибира рядко в Троян. Но след края на зимния сезон троянецът винаги идва в местния ни клуб, за да види нашия треньор и да си поговори с нас. Това, което винаги ни повтаря, е освен към спорта да се отнасяме отговорно и сериозно към учението, защото успелият спортист е винаги умният. А и спортът е до време.  Владо е изключително земен и скромен. Той е единственият от тримата троянци в националния отбор, който продължи да се състезава за клуба, където е направил първите си стъпки в биатлона – „Аякс” Троян. Прекрасно е, че все още има хора, които не търсят само изгодата и паричната печалба. Всеки човек се въодушевява, когато види известна личност, и се опитва да се докосне до нея  – било то световен или олимпийски шампион, музикант или учен. От личен опит мога да кажа, че да се докоснеш до такава личност е прекрасно, да ти говори на български – безценно!“.

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).