• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Публиката оживено обсъждаше

сряда, 23 ноември 2016 г.

ИД Електронни медии

На 22 ноември Културно-информационният център за четвърти път стана домакин на демонстрационен дебат, организиран от клуба "Дебати" в училището ни. Инициативата беше в рамките на Климентовите дни, посветени на патронния празник. Темата беше съобразена с повода и на "дебатьорски жаргон" звучеше така: "Това правителство ще издаде комикси по творбите на българската литературна класика". В публиката имаше граждани, родители, ученици, но най-вече учители.

В началото клубът беше представен от неговия ръководител госпожа Нели Генкова. В първия отбор - Правителството, бяха включени:  Даниел Маринов от 11.а, Стефани Лалева от 10.а и Пламен Борисов от 11.а клас. Във втория отбор, наречен Опозиция, бяха включени: Калоян Кюркчиев от 12.а, Симона Стефанова от 10.а и „новоизпеченият“ дебатьор Стойко Данчев от 8.а клас.

Чуха се добри аргументи и от двата отбора. Правителството беше притеснено от факта, че учениците нямат стимул за четене, и говореше за „9-тото изкуство“. Докато опозицията вярваше, че комиксите ще се превърнат в чалга на книжнината и че литературните послания не бива да се опростяват. На  моменти дори се посмяхме заедно на чувството за хумор на някои от участниците.

Но успехът на един открит дебат не се определя само от това какво сме чули, а дали то ни е накарало да си зададем някои въпроси и по-важното - да намерим отговорите им. След края на дебата публиката оживено обсъждаше спора.

Мария Борисова, 8.а клас
Снимки - Руслана Попсавова

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).