• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Дълго обсъждахме с въодушевление

понеделник, 25 април 2016 г.


В събота (16 април) ние, седмокласниците, посетихме пещера Съева дупка, ферма "Сините щрауси", Етрополския манастир и град Тетевен. В осем часа сутринта всички бяхме готови за тръгване и се качихме в автобуса. Бяхме много развълнувани и нетърпеливи. Времето минаваше бавно, но накрая стигнахме до пещерата. След кратко вървене пеш спряхме пред входа й. Екскурзоводът ни инструктира как да се държим вътре и ни въведе. Разказа ни как е била открита от двама братя овчари, как е била изследвана и призната за национален природен обект. По време на обиколката той ни разказваше за скалните образувания и ни позволи да снимаме. След като излязохме на "горната земя", си купихме сувенири и се качихме в автобуса.
                                                   нататък...


Потеглихме към фермата "Сините щрауси". Щом стигнахме, ни посрещна собственикът. На входа той ни обясни как трябва да се държим, докато сме около животните, и ни разказа интересни факти за тях - като например това, че женските щрауси са неми и че дори лъвовете се боят от тези птици. Във фермата видяхме на живо щраус, ему и нанду. Всички те бяха красиви и грациозни. След обиколката на фермата влязохме в единствения в България музей на щрауса, купихме си сувенири и отново се качихме в автобуса.

Потеглихме към Етрополския манастир. След множеството завои по пътя към манастира най-накрая стигнахме до него. Дворът беше голям и добре подреден, целият в свежа, зелена трева. Манастирската църква беше много богато изографисана. Зад манастира има красив водопад. Гледката трудно може да се опише с думи. Всички бяхме очаровани от видяното и не искахме да си тръгваме, но трябваше да се придържаме към графика. В автобуса дълго обсъждахме видяното.

Стигнахме град Тетевен. Автобусът спря в близост до площада и слязохме. Учителите ни инструктираха в колко часа ще потеглим обратно към Троян и ни позволиха да се поразходим. Всички тръгнахме в различни посоки. Планинското градче беше оживено, а реката - кристално чиста. Екскурзията много ни хареса и дълго време я обсъждахме с въодушевление.

Текст и снимки:
Мария Ковачева, 7.а клас 

 
 

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).