• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Национален дебатьорски форум 2016

вторник, 8 март 2016 г.
В слънчевата неделя на 6 март любопитни минувачи се спираха пред експоцентър „Флора“ в Морската градина на Бургас и питаха какво е събитието вътре. Все се намираше някой, който да им каже, че тече младежка среща на дебатьори. „Аха, ученици, дето пишат Ч като 4“, бързо отсече една леля. „Само някакви зубъри“, прецени мъж в анцуг. И двамата не бяха прави. 

Национален дебатьорски форум 2016 беше празник на младостта и интелекта, който събра над 250 участници – ученици и студенти от цяла България, едни от най-активните представители на поколението, и техните треньори. За трета поредна година част от националния форум, организиран от Асоциация Дебати София, бяха ученици от клуба по дебати на СОУ „Св. Климент Охридски“ – Троян. За Бургас отпътуваха опитните 12-класници – Любомир Кирилов, Кристиян Стефанов, Пламена Радевска, Виктор Пейковски, и нови участници – Йоана Лоринкова (11.б), Пламен Борисов (10.а), Даниел Маринов (10.а), Стефани Лалева (9.а), Симона Стефанова (9.а). Обстоятелства от последния момент попречиха да участва Калоян Кюркчиев (11.а). 

Натоварената четиридневна програма (3 -6 март) срещна участниците с млади обучители от България и чужбина; събра ги в отбори на случаен принцип; изправи ги в четири отделни дебата, на които треньорите съдийстваха; включи ги в ритъма на една жизнена общност. От опит знаем, че дебатьорският форум е едно силно развиващо събитие. След него някои от троянските ученици се съгласиха да отговорят кратко на 5 въпроса:
Нещо, което научи за себе си?
Нещо, което научи за връстниците си?
Нещо, което те разсмя?
Нещо, над което се замисли?
Нещо, което си обеща?


Ето отговорите на:
Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).