• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Три ценни издания

събота, 6 февруари 2016 г.Училищният книжен фонд се обогати с три ценни издания, подарени от Центъра за развитие на човешките ресурси. Поводът е 10-годишнината на дейността eTwinning в България, а пожеланието към Нели Генкова като получател на подаръка е книгите „да бъдат от помощ и вдъхновение за Вас и Вашата учебна институция в бъдещата Ви работа“. 

„100 класически приказки“ е от няколко години на българския пазар и е оценена от родители като най-интересната и поучителна книга с приказки. Събира любими сюжети от Андерсен, братя Грим, Шарл Перо, Езоп, предания и легенди от Европа, Африка, Америка и Азия, подредени по теми. Преведени са от Любомир Николов – преводачът на „Властелинът на пръстените“. Сред достойнствата на „100 класически приказки“ са богато илюстрираните ѝ страници. Един сборник с историите, без които ничие детство не би било пълно. 

„Пътешествие в чудния свят на математиката“ е преведена енциклопедия, получила престижна немска награда за детска научнопопулярна литература. Аргументът: „Досега на книжния пазар не е имало издание, което представя света на математиката толкова ясно и интересно“. Абстракции, обяснени с примери от ежедневието; илюстрации, които визуализират формули и теореми; факти и куриози от историята на математиката; идеи за експерименти, наблюдения и игри – това предлага детската математическа енциклопедия.

„Чудото Монтесори“ от Елена Тимошенко дава поглед към педагогическата система на Мария Монтесори, ставаща все по-популярна и у нас. Мария Монтесори е предлагана два пъти за Нобелова награда, ликът й е изобразен върху една от националните италиански банкноти, училищата, работещи по методиката ѝ, са вписани в книгата на рекордите „Гинес“. „Основната задача на детето е изграждане на човека, в когото му е писано да се превърне“, твърди Монтесори преди повече от 100 години.

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).