• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни


Ние, учениците от 11.б клас с профил „Предприемачество и бизнес“, регистрирахме своя фирма за производство на сувенири от естествени материали „Мелан“ АД. Регистрацията на дружеството се извърши в Джуниър Ачийвмънт България, по чиято учебна програма се провежда обучението. Чувството да работиш в истинска фирма и в екип е вдъхновяващо. На Общото събрание на акционерите за директор беше избрана Илияна Петрова. Всеки от акционерите работи в някой от отделите - Производствен, Маркетинг и PR, Човешки ресурси и Финанси, управлявани от съответните директори.

За да успее един продукт на пазара, трябва да бъде различен, иновативен, да привлича вниманието на купувачите. Най-трудната задача се оказа вземането на решение какъв точно да бъде продуктът. Спряхме се на технологията декорация с естествени продукти от селското стопанство и природата, като за целта ни бяха необходими боб, леща, ориз, царевица, жито, билки.

В процеса на търсене се роди и идеята да изработваме „капани за лоши сънища“. Носехме прежди и мъниста от къщи, а също и задължителните птичи пера. Изработихме  капани в разнообразни цветове. Друг интересен продукт, в който проявихме творчество, са стъклени изделия по техниката декупаж.  Консултанти в нашата работа са преподавателите ни по икономика. Учим се да управляваме, да вземаме решения, да извършваме всички дейности в отделите, да създаваме документация, както и да работим в екип. Важна част от нашата работа е рекламата - имаме собствен сайт и интернет магазин, подготвяме рекламни брошури. За разлика от всички задължителни неща, които правим в училище, трудът ни във фирмата е спонтанен, всички работим с удоволствие. На проведения в училището Новогодишен базар интересните продукти на „Мелан” АД привлякоха вниманието на учениците и учителите и бяха бързо изкупени. Предстои ни сериозна работа и възможност да изработваме сувенири по поръчка на клиентите.

Йоана Лоринкова, 11.б клас
               

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).