• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

"Лингвистично кенгуру"

сряда, 15 април 2015 г.


Ето и резултатите от "Лингвистично кенгуру" (ВИЖ), което се проведе само два дни преди великденската ваканция. Състезанието е международно и няма за цел да проверява постиженията на учениците във връзка с изучавания от тях материал в училище. Забавният и игрови елемент в него е предназначен за обогатяване на общата култура на участниците, за развиване на логическо мислене и мотивира за бъдещи по-задълбочени занимания. Форматът на състезанието е тест, който се провежда в 5 възрастови групи и включва 40 въпроса с 5 избираеми отговора, като само един е верният. Всеки верен отговор носи 5 точки. За училищния кръг въпросите се определят от Националната комисия "Лингвистично кенгуру" въз основа на темите, предоставени от Европейската асоциация "Кенгуру без граници", а инициатор на състезанието е фондация "Млада България". Горди сме с факта, че тази година поканихме участници и от НУ "Христо Ботев" и НУ "Св. св. Кирил и Методий". В благородна конкуренция мерихме сили и знания по английски език.

Цветанка Босева, преподавател по английски език


Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).